Tort cu ciocolata si visine

de laylalala in Torturi, 10 Feb 2011 | 8703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de cocos
  • 30 gr unt, topit
  • 100 gr smantana
  • 50 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 gr amidon alimentar
  • 300 gr gem de visine
  • 30 ml lichior de cirese/visine
  • colorant rosu alimentar (optional)
  • nuca de cocos (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul, mierea si esenta de cocos. Incorporeaza untul urmat de smanatana si amestecul cu faina. Inglobeaza albusurile spuma. Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema pune intr-o cratita pe foc, laptele impreuna cu frisca lichida amestecata cu amidonul alimentar. Adauga gemul de visine, lichiorul de cirese/visine si colorantul alimentar daca folosesti. Lasa pe foc, amestecand, pana cand compozitia devine ca si un pudding. Lasa crema sa se raceasca complet.

Pentru asamblare, taie blatul in jumatate pe orizontala, unge cu crema intre blaturi apoi intreg tortul si presara cu nuca de cocos daca doresti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere